Aspecte Energetice în Terapia CranioSacrală

Aminteam în articolul „Ce Este Terapia CranioSacrală?”  despre chisturile energetice, dar şi despre tehnica V-Spread, în articolul „Terapiile Mele”. Din nou întâlnim noţiuni energetice într-o terapie manuală.

Voi spune câteva cuvinte despre chisturile energetice, despre cum se formează şi cum pot fi extrase… şi veţi înţelege de ce Terapia CranioSacrală este atât de specială şi profundă.

Chistul energetic este o „bulă” energetică  înmagazinată în corpul nostru şi are ca şi cauză o traumă. Pentru a înţelege mai uşor conceptul de chist energetic să luăm în discuţie cazul practic al unei lovituri în urma unui accident.

Indiferent cum se produce această lovitură ea atinge corpul nostru unde produce două efecte.

Unul este vizibil şi ţine de afectarea corpului fizic: apar echimoze, rupturi ale ţesuturilor, etc. În funcţie de cât de puternică a fost lovitura efectele pe corpul fizic sunt mai mult sau mai puţin grave.

Al doilea efect care se produce în corp nu e unul vizibil, dar se resimte în întreaga fiinţă. Lovitura care a afectat corpul este încărcată de energie. Imaginaţi-vă această energie sub forma unui vector, a unei săgeţi energetice, care pătrunde în corpul nostru odată cu lovitura. Acest vector nu se opreşte doar în zona traumei, ci continuă să pătrundă în corpul nostru suferind atât atenuări în funcţie de densitatea ţesuturilor pe care le întâlneşte, cât şi reflexii şi refracţii – ricoşeuri dintr-un ţesut în altul oarecum similar fenomenelor din optică. Deci această încărcătură energetică nu se deplasează în linie dreaptă. Uneori acest vector este atât de intens încât poate părăsi corpul fizic, dar cel mai adesea acesta se opreşte în corp într-o zonă care aparent nu a participat la lovitură.

Acolo unde se opreşte această săgeată energetică, se produce un chist energetic, o bulă energetică, pe care corpul nostru încearcă şi chiar reuşeşte să o gestioneze astfel încât efectele ei în corpul fizic să fie minime. Această gestionare se face însă cu efort şi consum energetic din partea corpului nostru. Corpul nostru fizic va limita cât mai mult efectele acestui chist energetic, dar nu-l va putea extrage singur de acolo. Astfel, după mult timp de la vindecarea zonei traumatizate de lovitură, chistul energetic continuă să existe, continuă să solicite corpul şi repet, localizarea acestui chist poate fi într-o cu totul altă zonă decât cea care a fost afectată de lovitură şi care între timp s-a vindecat.

Dacă mai punem că acest chist energetic înmagazinează în el şi starea emoţională a traumei suferite putem intui cât efort face corpul pentru a-l izola şi a-i reduce efectele. Uneori trec ani de zile de efort din partea corpului pentru a diminua aceste efecte. Se întâmplă însă ca după o perioadă de timp – uneori ani de zile – corpul să obosească în controlul acestui chist energetic şi atunci această formă energetică se expansionează afectând întreaga zonă unde e localizat. Iar corpul începe să resimtă fizic efectele acestei scăpări de sub control. Începe să resimtă durere şi va încerca să o compenseze deplasând-o înspre alte zone de corp. Pacientul va începe să resimtă şi încărcătura emoţională înmagazinată în chist, şi va acuza stări interioare, care aparent nu au nici o cauză.

Am întâlnit în practica terapeutică, traume produse în  naşterile dificile, care au generat chisturi energetice şi care la vârsta maturităţii pacientului s-au manifestat ca dureri cumplite de spate simultan cu atacuri de panică şi teamă de moarte – cu siguranţă  asociate cu momentul naşterii. Şi începem să înţelegem cît de importante sunt aceste aspecte pentru sănătatea noastră.

Ce e de făcut?

Aici Terapia CranioSacrală oferă soluţii, pe de o parte în detectarea acestor chisturi energetice active, pe de altă parte prin extragerea lor din corp.

Aşa că, să nu vă miraţi când terapeutul craniosacral vă scanează corpul şi acţionează pe o zonă unde practic nu aveţi nici o durere! Acolo e un chist energetic pe care va încerca să-l extragă. Iar această extragere se va face cel mai uşor refăcând drumul invers către zona de impact iniţială. Chiar corpul va ajuta la acest proces, punându-se în poziţii care să permită extragerea mai uşoară a acestei energii.

Cum extrage terapeutul aceste chisturi? Una din metode e cea de direcţionare conştientă a unui flux energetic opus direcţiei de acces a energiei în corp. Aceasta este tehnica de V-Spread şi este eminamente o tehnică bioenergetică. Altă metodă este cea a Eliberării Somato-Emoţionale, a eliberării încărcăturii psihice înmagazinată în chistul energetic dar despre aceasta vom vorbi în articolul următor. Amândouă aceste procedee sunt surprinzătoare iar pacientul participă cu întreaga lui fiinţă, iar efectele sunt globale, vizând atât structura fizică dar şi structurile psihice şi emoţionale.

Existenţa acestor chisturi este una reală, efectul lor în corp este real. Din fericire există modalităţi de extragere sau prelucrarea a acestora. Terapia CranioSacrală este una din aceste modalităţi!!!

Citeşte şi:   Ce Este Terapia CranioSacrală?                                                                                                            Cum se Aplică Terapia CranioSacrală?                                                                                             Ce este Ritmul CranioSacral?                                                                                                                 Afecţiuni unde Terapia CranioSacrală Ajută

2 răspunsuri la Aspecte Energetice în Terapia CranioSacrală

  1. MIOARA BADEA zice:

    UNDE POT URMA CURSURILE DE TERAPIE CRANIOSACRALA ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s