Terapiile Mele

Instrumentele unui terapeut sunt terapiile pe care le cunoaşte  şi le aplică. De ce e necesar să aibă cât mai multe instrumente un terapeut? Răspunsul este unul firesc: nici o terapie, oricât de eficientă ar fi, nu este perfectă. Nici o terapie nu oferă întregul adevăr pe care îl căutăm şi noi terapeuţii dar şi pacienţii noştri. Toţi avem dorinţe mari şi speranţe mari atunci când apelăm la o terapie. Atunci când ne doare, dorim ca durerea să ne fie luată cu mâna! Atunci când suntem trişti şi depresivi, dorim să zâmbim şi totul să fie roz dintr-o dată, ca înainte. Când suferim de o boală cronică vrem ca ea să dispară cât de repede se poate.

Terapiile pe care eu le cunosc sunt terapii foarte puternice. Terapia BOWEN este fantastică! Terapia CRANIOSACRALĂ este foarte delicată şi specială! Quantum TOUCH este uimitoare! THETAHEALING face ordine în subconştientul nostru apelând la sacrul din noi…

E vreuna mai bună ca cealaltă?  Răspunsul e NU şi asta pentru că au moduri de abordare diferite! Sunt la fel de eficiente? Da, dar fiecare în felul ei! Pentru că reţineţi: terapiile oricare ar fi ele, nu vindecă! Ele doar facilitează procesul de vindecare, îl ghidează. Elementul comun în relaţia terapeut-pacient-terapie este pacientul! El este cel care decide să se facă bine sau nu, iar decizia lui nu depinde de terapia pe care o alege sau i se aplică, deşi la prima vedere aşa s-ar părea.

Ştiu, veţi spune că e o nebunie să crezi că pacientul nu-şi doreşte să se facă bine! Of, ce bine ar fi să fie aşa! Şi ar fi tare simplu doar să ne dorim să ne facem bine şi lucrul acesta să se întâmple. Uităm însă adesea că nu suntem doar ceea ce se vede: trupul, mintea noastra, sufletul nostru, sunt unitare şi nu pot fi separate unele de celelalte. Şi aici lucrurile se complică. Unde apare prima dată boala care ne macină? Cum se mobilizează corpul nostru, … pentru că terapiile mele sunt şi terapii manuale, dar si energetice, care pleacă direct de la corp spre minte, suflet şi invers… pentru a echilibra toate cele trei structuri trup-minte-suflet?

Răspunsuri se pot găsi multe, dar asta e altă poveste şi poate că o voi relua altădată în alte sectiuni si posturi ale acestui blog, în care voi încerca să tratez despre aspectele subtile, spirituale ale bolilor…dar ceva mai încolo!

Din 2006 de când am început să practic Terapia BOWEN, viaţa mea s-a schimbat: satisfacţii mai mari decât acelea pe care ţi le oferă oamenii mulţumiţi că te-au întâlnit, pentru că ai pus umărul la starea lor de bine, doar credinţa în Dumezeu şi familia mea mi le-au mai oferit. Celelalte terapii ale mele, aşa cum îmi place să le numesc au venit apoi firesc şi necesar.

Terapia CRANIOSACRALĂ mi-a oferit o viziune solid documentată ştiinţific pentru relaţia dintre sistemul craniosacral  şi starea de sănătate: creier, maduva spinării, fascie, traumă, şi procesele care se întâmplă în acest sistem,  vin şi îmi completează imaginea de ansamblu oferită de Terapia BOWEN.

Quantum-TOUCH vine la rândul ei să adâncească şi să completeze percepţia faţă de Terapia CRANIOSACRLĂ. Cumva tehnica de V-Spread din CRANIOSACRALĂ seamănă cu Quantum-TOUCH. De asemenea eficienţa în raport cu durerea acută e una de excepţie.

THETAHEALING vine în completarea celorlalte terapii, aducând ca instrument, lucrul asupra sistemelor de convingeri din subconştientul nostru, activând latura divină din noi.

Voi descrie fiecare terapie în parte, în aşa fel încât să înţelegeţi şi voi cum funcţionează şi să puteţi alege în cunoştinţă de cauză ce abordare vi se potriveşte cel mai bine, evident însă că terapeutul de serviciu vă va sta la dispoziţie cu toate clarificările de care aveţi nevoie.

Citeşte şi despre: Terapia BOWEN ,  Terapia CranioSacrală

Acest articol a fost publicat în Terapii și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s