Realinierea corpului fizic

       Activarea medicului interior, despre care am amintit în articolele anterioare, produce în corpul majorității pacienților care experimentează terapiile mele, o mulțime de reacții fascinante: unele mai discrete, altele mai ample, altele pur și simplu uimitoare. În acest post nu voi povesti despre reacțiile minore pe care aproape toți pacienții mei le resimt în timpul ședințelor sau după ședințe – gen furnicături, încălziri ușoare, vibrații, ușoare contracții musculare – ci mă voi referi la reacțiile majore de realiniere în care structura fizică se pune la loc în reacții vizibile, active, intense, în care corpul în totalitatea lui lucrează.

În rândurile care urmează vă voi povesti despre câteva cazuri, în care Terapia Bowen dar și Terapia Craniosacrală au declanșat astfel de reacții, iar fiecare caz va fi însoțit  de imagini. Pentru că imaginile au fost filmate de-a lungul timpului cu telefoane mai mult sau mai puțin performante am să vă rog să fiți indulgenți cu calitatea imaginilor. Chiar și așa ele sunt sugestive și mai ales extraordinare!

Primul caz pe care vi-l prezint este cel al D.Ț. care la vărsta de 3-4 anișori a căzut pe scară lovindu-se la coloana. Evident copilul s-a refăcut după acest accident, însă în jurul vârstei de 12 ani, fetița  acum aproape adolescentă, a început să acuze dureri neplăcute de spate, a căror intensitate, suportabilă incă, a crescut în ultima jumătate de an. La primele 2-3 ședințe de Terapie Bowen, când ședințele sunt de reactivare generală, iar cantitatea de lucru e minimală protejând pacientul de reacții de acutizare prea intense, D.Ț. s-a relaxat frumos, astfel că în cele 2-3 săptămâni cât au durat aceste 2-3 ședințe, durerile de spate au diminuat aproape până la dispariție. După aceste sedințe de început, am aplicat tehnici punctuale pentru reechilibrarea diferitelor paliere ale coloanei vertebrale, având ca țintă eliminarea tensiunilor din diafragme: pelviană, respiratorie, toracică, baza craniului. Eliminarea acestor tensiuni, permit coloanei să se repoziționeze și să își recâștige curburile fiziologice în toate planurile corpului ( sagital, medial) dar și să elimine torsiunile căpătate de-a lungul timpului, datorită traumelor.

Imaginile de mai jos sunt filmate pe finalul ședințelor de terapie când mișcările de realiniere s-au mai ”temperat” și au devenit mai scurte ca acțiune… Chiar și așa sunt impresionante! Ca paranteză am să vă spun că atunci când s-au declanșat prima dată, aceste reacții nu se opreau deloc pe parcursul întregii ședințe, iar D.Ț. nu a reușit să le controleze chiar dacă își încorda toți mușchii în încercarea de a se opune acestor mișcări. Surprinzător, dacă se ridica în picioare, aceste reacții se opreau instantaneu dar continuau imediat ce pacienta se întindea pe pat! Aceste reacții de început au continuat 2-3 zile după ședințe, în special seara când copilul se relaxa, însă reprizele acestea erau scurte ca întindere în timp.

 De menționat că aceste mișcări de realiniere nu sunt dublate de durere. Pacienta vorbește fără nici cea mai mică urmă de disconfort! Și încă un filmuleț:

Următorul caz deși mai discret în manifestare este la fel de spectaculos mai ales că O. are 27 de ani, deci este o persoană adultă! Fără a povesti mult despre caz, O. a venit la cabinet pentru un set de ședințe de întreținere, profilactice, iar aici Terapia Bowen este de neîntrecut! La o scurtă evaluare a staticii corpului, am sesizat că piciorul drept al O. prezintă o rotație internă pornind din șold! Ședințele cu O. au avut ca scop o trecere generală peste întreg corpul dar și atenuarea sau chiar eliminarea acestor tensiuni vizibile în corp.

 Ultimul caz pe care îl prezint în acest post este spectaculos pentru că pacientul în cauză, D.C. adolescent de 14 ani, în urma unor antrenamente – criminale le spun eu – la o sală de lupte  și-a traumatizat coloana atât de dur încât aproape două luni a rămas imobilizat la pat! Se putea deplasa cu mare greutate prin casă, acuzând dureri, iar postura întregului corp amintea de un bătrân de 80 de ani adus de spate. La data la care am început ședințele D.C. avea deja 2 luni în care nu a putut merge la școală. D.C. a fost dus spre investigații în diverse centre universitare unde toata lumea s-a mirat de gradul avansat de uzură al coloanei… Din păcate nu i s-au putut oferi soluții pragmatice pentru atenuarea măcar a durerilor de spate, ci doar tratament medicamentos antiinflamator!

Filmul de mai jos a fost făcut chiar la prima ședință. Inițial am început cu o evaluare craniosacrală pentru a putea vedea unde sunt problemele poziționate pe coloană, însă undeva dupa un 15-20 de minute de lucru s-au declanșat mișcări vizibile de realiniere. Pentru că Terapia Bowen este imbatabilă în aceste procese de realiniere, am trecut pacientul pe burtă și am executat primele mișcări dintr-o ședință de Bowen – știu… unii colegi mă vor acuza că amestec terapia Bowen cu alte terapii… însă din punctul meu de vedere a fost alegerea câștigătoare! Ce a urmat vedeți în filmulețul de mai jos. Pentru că nimeni nu se aștepta la o astfel de reacție și pentru că mama lui D.C. s-a panicat cel puțin la început, pe parcursul întregii filmări am dat detalii despre ce se întâmplă – fiți indulgenți cu comentariile respective! Partea frumoasă este că aceste mișcări au continuat și după ședință cam două ore și au mai reapărut în secvențe scurte în următoarele zile.

După această ședință durerile de spate ale lui D.C. s-au atenuat o idee iar la următoarea întâlnire mișcările de realiniere au reapărut mai intense. Din păcate filmările pe care le am sunt chiar mai proaste decât cea prezentată mai sus. Mișcările de realiniere au continuat însă cel mult 2 ședințe, și undeva după 5-7 ședințe D.C. a putut să meargă la școală. Am continuat însă sedințele aproape un an, până când toate sensibilitățile de pe coloană au dispărut. Acum D.C. este la liceu, a scăpat de toate durerile de spate și continuă să facă ședințe de întreținere o dată cam la 2 luni!

Trebuie să recunoașteți că aceste imagini v-au luat prin surprindere. Pe mine încă mă surprind aceste reacții, cu toate că s-au adunat aproape 10 ani de practică. Poate tocmai din această cauză nu mă plictisesc absolut deloc să fac ceea ce fac, poate tocmai de aceea continui să învăț și să acumulez cunoaștere pentru a fi bun în ceea ce fac! Uneori reușesc!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Realinierea corpului fizic

 1. Rodica zice:

  Sincer, sunt uimită de ceea ce văd, si nu pot sa cred că este real. Spun asta deoarece si eu merg la terapie bowen, am gonatroza, am facut 7 sedinte, dar eu nu am avut niciun fel de manifestare de genul celor vazute in filmulet, si nici altfel, doar acum la a saptea sedinta simt o usoară ameliorare la genunchi, dar usoară.

  • adisava123 zice:

   Toti oamenii au astfel de reactii dupa terapia Bowen. Asta nu inseamna ca e obligatoriu ca aceste reactii sa fie atat de intense. Unii dintre pacienti simt furnicaturi, altii simt valuri energetice care le inunda corpul, altii simt pulsatii, altii simt contractii mici… Toate aceste reactii sunt reactii de realiniere, chiar daca nu ating o forma atat de intensa ca cele din filmuletele prezentate…

 2. simona pantiru zice:

  Foarte frumoase reactii. Adrian iti admir toate munca, de la articolele de aici pana la rezultatele pe care le ai lucrand.

  • adisava123 zice:

   Multumesc pentru aprecieri si interes!

  • Altruist zice:

   Nu inseamna nimic admiratia fara rezultate probate stiintific. Clipurile video nu demonstreaza nimic pentru ca sigur i se spune pacientei sa isi miste membrele inferioare si in afara filmarii ei.
   Iar domnul terapeut nu a avut un mobil cu rezolutie mai mare din motive demne de inteles.
   Foloseste in topic la diverse propozitii ca:
   ,,altele pur și simplu uimitoare.,,
   ,,Filmul de mai jos a fost făcut chiar la prima ședință,,
   ,,Trebuie să recunoașteți că aceste imagini v-au luat prin surprindere. Pe mine încă mă surprind aceste reacții, cu toate că s-au adunat aproape 10 ani de practică.,,
   Appeal to ignorance si appeal to authority:
   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Argument_from_ignorance
   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Argument_from_ignorance
   Unii sint nascuti doar sa faca bani pe seama celor dezinformati doar pentru ca atit pot.

   • Adrian Sava zice:

    Dragul meu esti incorigibil si de-a dreptul amuzant. Toma, apostolul vezi bine, credea daca vedea… Tu nu crezi nici daca ti se intampla tie. E problema ta daca ochii tai nu vad, urechile tale nu aud… Nu cred ca exista oameni sanatosi la cap care sa vada numai si numai raul in tot si in toate. Astfel de oameni au clar probleme psihologie si psihiatrice. Sunt insa sigur ca tu prietene drag, nu te incadrezi aici!

 3. Mona zice:

  Felicitari si Succes Divin dragul meu coleg.Dumnezeu sa te ajute si sa te binecuvanteze!

 4. Doina zice:

  Vreau sa ma inscriu la un curs de TCS si citind articolul despre fascie am ajuns la aceste filmulete care m-au uimit cum n-am mai fost de mult.Ma intreb cat timp sau cati pacienti iti trbuie ca sa ajungi la asemenea performante.Sunteti o persoana deosebita,mult succes in continuare

  • Adrian Sava zice:

   Lucrurile sunt mai simple decat par… In filmuletele respectiv meritul meu este minor… Se spune ca pentru fiecare pacient exista o sedinta cand se declanseaza vindecarea sau realiniere. Pacientii din filmuletele respective au fost intr-un astfel de punct in care corpul declanseaza „ceva”… Din pacate nimeni nu stie cand va fi o astfel de sedinta esentiala. De aceea cheia este rabdarea de a face consecvent astfel de sedinte… la un moment dat se vor intampla si astfel de lucruri…

   • Altruist zice:

    Trebuie multa rabdare si multi bani pentru lucruri incerte si nedemonstrate stiintific.

   • Adrian Sava zice:

    Dragul meu,
    Rabdare iti trebuie si daca apelezi la medicina alopata. Despre bani ce sa-ti spun… Iti doresc din tot sufletul sa nu afli pe propria ta piele care dintre lucrurile … incerte sau demonstrate stiintific sunt mai costisitoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s