Cum Funcţionează Quantum Touch?

Pentru că Atingerea Cuantică funcţionează datorită fenomenului de rezonanţă, am să particularizez acest fenomen pentru această terapie, deşi am mai amintit câte ceva în articolele despre rezonanţă.

Spuneam în articolul „Cum se Aplică Quantum TOUCH?” că terapeutul foloseşte diverse ritmuri de respiraţie pentru a-şi amplifica energia palmelor.

Cum se întâmplă asta?

Richard Gordon, propune o modalitate simplă şi pragmatică de a vizualiza interior cum, prin respiraţie, odată cu mişcarea toracelui, se dilată şi aura corpului terapeutului, într-un inspir ce depăşeşte imaginativ limitele corpului său fizic. Apoi, tot imaginativ, prin intermediul minţii, vizualizează cum expiraţia plămânilor se scurge prin mâinile terapeutului, ajungându-i în palme. Această expiraţie direcţionată astfel e cea care amplifică energia prin proiecţia ei la nivelul palmelor. Evident că la o primă vedere, ne vom mira sceptici şi vom spune că acest lucru nu este posibil, dar am să vă spun că Richard Gordon aplică aici un principiu postulat pe toate căile spirituale autentice. „Acolo unde e mintea, acolo e şi energia!!!„.

Conform acestui principiu, dacă avem o minte împrăştiată, energia noastră se risipeşte. Dacă mintea noastră pendulează ba în trecut, ba în viitor, niciodată în prezent, atunci şi energia noastră se risipeşte ba în trecut, ba în viitor, evident, niciodată în prezent. Ştiind acest lucru putem aplica această informaţie pentru a ne educa atenţia şi focalizarea, devenind astfel mai prezenţi în acţiunile pe care le facem, devenind totodată mult mai eficienţi în ceea ce facem… Dar asta e altă poveste! Pentru că starea minţii e una dinamică şi plimbătoare şi pentru că minţii nu-i place să fie constrânsă să stea pe loc, vizualizarea propusă de Richard Gordon va face mintea să se canalizeze către acest proces al respiraţiei direcţionate către mâini, acest lucru producând câteva efecte foarte speciale.

În primul rând mintea nu este constrânsă să facă acest lucru ci este păcălită să conducă ea acest proces imaginativ. Pentru că mintea nu poate face decât un singur lucru, calarea ei pe acest proces imaginativ, o face să nu se împrăştie, acest lucru făcând ca şi energia terapeutului să fie angrenată în acest proces, fiind direcţionată „acolo unde mintea este”. Mai mult, cu cât terapeutul este mai focalizat pe acest proces, mintea se focalizează şi ea, accesând starea lui „aici şi acum”, accesând momentul prezent. Astfel la nivelul palmelor energia creşte exponenţial cu cât momentul prezent este accesat mai profund.

Odată amplificată energia palmelor, aceasta este pusă ca o „mostră” în corpul pacientului. Zona pe care se lucrează va începe să vibreze la unison cu vibraţia palmelor terapeutului. Pe măsură ce între terapeut şi zona tratată apare, din aproape în aproape,  acordajul de frecvenţă, apare fenomenul de rezonanţă prin care corpul pacientului va prelua  frecvenţa maxima a energiei propusă de către terapeut. Astfel pornind de la nivelul cel mai mic, atomii, moleculele devin surse secundare de vibraţie, care fac ca mostra energetică propusă de terapeut să fie preluată şi propagată din aproape în aproape în structuri din ce în ce mai mari, pe zone din ce în ce mai extinse. În acest „câmp” vibraţional ionii, atomii, moleculele tind să se aşeze în cvasistructuri ordonate care pot prelua şi transmite cu eficienţă maximă vibraţia iniţială. Nu de puţine ori, pacienţii mei au avut reacţii în zone de corp mult îndepărtate faţă de zona pe care am lucrat, şi cu siguranţă fascia cu structura ei, dar şi apa din corp – suntem 70% apă – sunt implicate în acest proces de propagare!

Aceste reacţii se regăsesc în toate ţesuturile implicate, indiferent de consistenţa acestora, fie că sunt oase, fie muşchi, nervi, fascie, etc… Reacţiile amintite mai sus pot avea un spectru divers de manifestări: încălzire locală, pulsaţii, vibraţii, uneori acutizarea durerilor pentru scurt timp urmată de reducerea acestora uneori pănă la dispariţia lor, realinieri structurale, etc.

Toate aceste reacţii nu sunt produse de către terapie sau terapeut, aceste fenomene apar tocmai datorită rezonanţei cu energia terapeutului, devenind o sui generis creştere de vibraţie în corpul pacientului. Această schimbare survine nu pentru că terapeutul „pompează” energia respectivă în locul respectiv, ci pentru că locul respectiv, angrenat într-o structură mai largă – corpul nostru împreună cu toate sistemele lui, inclusiv creierul – e cel care hotărăşte să îşi modifice starea. Şi o face atât de profund încât durerile pot să dispară, la propriu, luate cu mâna, coloana poate să îşi reia ţinuta aliniată şi verticală, oasele capului se detensionează, etc!

Iar aplicabilitatea Atingerii Cuantice poate fi extinsă într-o multitudine de direcţii: de la recuperarea posturii corporale până la redinamizarea unor organe aflate în suferinţă! Şi nu numai…

În încheiere am să spun iarăşi ca şi la celelalte terapii pe care le cunosc, că vindecarea pacientului ţine de răbdarea lui, de cât de mult îşi doreşte să se vindece!!! Pentru că da procesul de vindecare ţine de alegere personală! Şi ca orice terapie care se respectă şi Quantum Touch,  susţine şi facilitează procesul de vindecare, însă pacientul este cel care hotărăşte, alege, când se întâmplă acest lucru!

Citeşte şi: Quantum TOUCH, Ce Este Quantum TOUCH?Cum se aplică Quantum TOUCH?

3 răspunsuri la Cum Funcţionează Quantum Touch?

 1. NICHIFOR GHEORGHE zice:

  mi se pare extraordinara aceasta tehnica. ma bucur foarte mult ca am aflat si eu .mi-as dori sa ivat si eu cum se foloseste din dorinta de a cunoaste tainele ascunse ale energiei si bineinteles in vindecarea multor persoane.

  • adisava123 zice:

   Învățarea acestei tehnici se face fie apelând la un instructor de Atingere Cuantică și aici vi-l recomand pe Alin Marconi, fie se poate invăța din cartile apărute in românește. În aceste cărți tehnica este data aproape complet cel puțin pentru nivelul întâi. Dacă doriți să practicați doar pe familie aceste cărți sunt arhisuficiente. Dacă doriți să practicați la nivel profesionist cel mai bine apelați la Alin!

 2. Mihaela Alecsiev zice:

  Bună ziua! Se fac cursuri si in Romania? Mulțumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s