Terapia BOWEN, terapie manuală sau energetică?

Ştiu că vă va frapa această întrebare, iar răspunsul vă va lua prin surprindere şi el!

Punctele pe care le accesează Terapia BOWEN corespund cam 80% cu cele ale meridianelor de acupunctură. Şi asta nu o spun eu ci  instructorii de Terapie BOWEN.

Ba mai mult, secvenţele de puncte accesate, activează simultan, 2, 3 şi chiar 4 astfel de meridiane energetice. Mai punem în discuţie amplitudinea undei-impuls generată de mişcările tipice ale acestei tehnici şi putem înţelege ce activare puternică se produce, de data asta la nivelul structurilor energetice ale corpului nostru. Şi putem înţelege cât de profund acţionează această terapie!

Până acum răspunsul la întrebarea din titlu, confirmă ceea ce e evident: Terapia Bowen este o terapie manuală care produce efecte accesând inclusiv nivelul energetic profund, al fiinţei noastre.

Totuşi atunci când ca terapeuţi, nu putem lucra direct pe un pacient, din diverse motive –  gen operaţii, imobilizări într-o anumită poziţie sau oricare situaţie care împiedică mişcarea pacientului – ni s-a recomandat să lucrăm întreaga şedinţă pe cineva apropiat- părinte, soţ, etc- iar acest  cineva să-l ţină de mână pe pacient.

Deşi pare imposibil, funcţionează! Voi scrie la un moment dat un articol care să explice de ce se întâmplă asta, acum pot doar să vă spun că am avut multe cazuri în care am lucrat aşa şi a funcţionat perfect.

Evident că aplicaţia pe pacientul surogat, se poate extinde în lucrul la distanţă şi pot să vă confirm că şi în acest caz funcţionează perfect. Se zice că e bine ca măcar o şedinţă să fie clasică, strict manuală, şi abia după aceea să se recurgă la o astfel de soluţie. Din punctul meu de vedere acest lucru nu este o regulă. Explicaţia? În articolul pe îl care voi scrie voi aborda şi acest aspect. Aşa că vă rog „puţintică răbdare”…

Şi iată că am ajuns dintr-o dată dintr-o zonă palpabilă, fizică, cu contact direct, într-o zonă fascinantă unde energia se manifestă. Dar de ce să ne mirăm: suntem energie într-un univers de energii, aşa că de ce nu?

E manuală sau energetică Terapia BOWEN? Răspunsul e în colţ de zâmbet: DA!  Iar concluzia e una singură: Tom BOWEN a fost un om înzestrat cu calităţi deosebite iar noi suntem beneficiarii geniului lui. Şi îi mulţumim pentru asta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s