Cum se Aplică Quantum TOUCH?

Şedinţa de Quantum Touch se face prin contact direct, terapeutul atingând cu palmele corpul pacientului. Începe apoi să îşi amplifice energia vitală folosind diverse ritmuri de respiraţie,  şi o direcţionează prin  palme  către corpul pacientului.  Acest contact se va păstra până când pacientul începe să resimtă efectele intrării în rezonanţă cu terapeutul şi până când încep să apară efecte fizice ale acestui proces. Evident terapeutul e cel ce gestionează durata contactului, în funcţie  de permeabilitatea, receptivitatea şi efectele apărute în corpului pacientului.

În funcţie de afecţiunea cu care se prezintă pacientul există mai multe moduri de abordare.

Astfel, dacă există o suferinţă acută, de cele mai multe ori  terapeutul va încerca să ajute la diminuarea acestei suferinţe pornind chiar de la locul dureros. În acest proces pot să apară  îmbunătăţiri imediate a stării de confort a pacientului, chiar dacă într-o primă fază pentru o scurtă perioadă de timp simptomele acute tind să se amplifice. Foarte des se poate întâmpla ca durerea iniţială să migreze către alte zone de corp, fenomen explicat prin faptul că locul iniţial al durerii corespunde unui efect al unei cauze aflată în cu totul altă parte de corp. Abia după ce fază acută se diminuează, terapeutul va căuta şi cauza principală a afecţiunii. Eu aşa fac! Şi cred că mulţi terapeuţi sunt de acord cu mine: atunci când pacientul geme de durere vrea să nu-l mai doară!!! Scopul meu e să nu-i prelungesc starea de disconfort. După aceea e timp pentru toate cauzele din lume iar experienţa personală mi-a arătat câtă mulţumire e în omul care poate să zâmbească după o perioadă de chin. Iar Quantum Touch este uimitor de pragmatică atunci când vine vorba de durere!!!

Dacă afecţiunea pacientului este una cronică abordarea implică o evaluare iniţială a alinierii coloanei, a poziţiei orizontale a muchiei occipitale şi a bazinului. Pentru că orice deficienţă şi tensiune din sistemul craniosacral se poate răsfrânge în întreg corpul, putând genera ca şi cauză iniţială orice tulburare de orice natură, terapeutul va acţiona la începutul şedinţei  pentru recuperarea poziţionării corecte a sistemului osos. Rămâne pe finalul sesiunii ca terapeutul să se adreseze direct pe afecţiunea cronică şi în funcţie de rezultate şi reacţii decide apoi dozarea şi ritmul şedinţelor următoare.

Pentru că Atingerea Cuantică generează interacţiuni chiar de la nivel cuantic, efectele ce apar în corpul pacientului pot fi diverse: creşterea uşoară a temperaturii corpului sau a zonelor cu probleme, se activează mecanismul de realiniere a structurii osoase, se amplifică procesele de detoxifiere iar sistemul limfatic se dinamizează. Evident că fiecare pacient are propriile lui particularităţi, la fel se întâmplă şi cu reacţiile din corpul lui.

Ce trebuie reţinut e că aceste reacţii sunt unele de vindecare, sunt produse de către pacient prin reactivarea organismului său, care are tendinţa de a se pune într-o stare de optim, pornind de la nivel cuantic spre structuri tot mai mari. Terapia în sine doar facilitează declanşarea în corpul cu deficienţe a proceselor de regenerare şi vindecare,  acest proces continuând şi după şedinţa terapeutică.

Şi de asemenea răspunsul la „câte şedinţe sunt necesare pentru a mă vindeca?” este imposibil de dat. Depinde de diagnostic, depinde de vechimea lui, depinde de starea de vitalitate a pacientului. Cu siguranţă însă nu depinde de vârsta pacientului! Surpriza e, că foarte des persoane în vârstă reacţionează fantastic!

În încheiere vă spun că dincolo de poveste cel mai bine e să vedeţi şi să simţiţi pe propriul corp ce înseamnă Quantum Touch, mai ales că nu are contraindicaţii de nici un fel.

Citeşte şi:  Quantum TOUCH, Ce este Quantum TOUCH?
Cum Funcţionează Quantum TOUCH?    

Acest articol a fost publicat în Terapii și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s