Despre REZONANŢĂ (partea a treia)

Continuarea articolului „Despre REZONANŢĂ (partea a doua)”

Corpul nostru este partea „hard” a receptorului care suntem. Şi pentru că e partea cea mai densă a receptorului nostru şi energiile cu care intrăm în rezonanţă prin intermediul corpului sunt mai dense, mai materiale. Totuşi, chiar dacă aceste energii au frecvenţe mai joase decât cele vehiculate de mintea sau de sufletul nostru, asta nu înseamnă că statutul corpului nostru este unul secundar: fără el nu se poate! El îşi dă din energia lui atât minţii cât şi sufletului, ca acestea să se  poată menţine în rezonanţă cu energiile divine ale armoniei, echilibrului, fericirii, împlinirii, etc… dar  dă şi mecanismele care permit acordajul cu aceste frecvenţe.

Acesta structură numită de noi corp susţine pe lângă componenta fizică a lui şi aspectele subtile cum sunt, corpurile subtile – toată aura cu elementele ei, centrii energetici şi canalele energetice – dar şi toate nivelurile de conştiinţă. Despre aceste elemente subtile vom vorbi la un moment dat în detaliu. Şi astfel putem să sesizăm că structura noastră fizică are două niveluri de manifestare.

Unul din niveluri porneşte chiar de la caracterul fizic, material, al corpului nostru, necesar pentru a asimila energiile acestei planete şi a acestui univers. Această interacţiune e necesară pentru că prin intermediul ei corpul nostru se hrăneşte, transformă această hrană în energie, iar această energie este folosită pentru menţinerea în funcţiune a structurii fizice dar şi ca sursă de alimentare pentru structurile subtile amintite mai sus. Dacă noi am avea doar un corp, fără structuri energetice, fără nivelurile de conştiinţă, etc, presupunând că ar putea funcţiona fără ele, singurele energii de care ar avea nevoie acesta sunt cele extrase din hrană, apă, aer… cu alte cuvinte corpul nostru intră în rezonanţă cu energiile procesate şi extrase din această hrană. Iar această rezonanţă menţinută în corp pe de o parte îl va hrăni pe el, pe de altă parte îi va permite  să-şi menţină funcţionarea şi sănătatea, în mod armonios. Şi atât!

Doar că elementele subtile există şi astfel înţelegem al doilea nivel de manifestare a corpului nostru. Acest nivel constă pe de o parte în alimentarea cu energie a minţii şi sufletului nostru şi pe de altă parte în comunicarea între aceste structuri subtile şi corpul nostru. Corpul nostru prin „infrastructura” pe care o oferă pe de o parte se automenţine în funcţiune interacţionând cu mediul, pe de altă parte, integrează, susţine, ajută prin energia creată în el, acordajul sufletului şi a minţii noastre pe frecvenţele de rezonanţă ale creaţiei, având ca scop final ba mântuirea, ba eliberarea, ba nirvana, … mă rog… dezideratele fiecărei tradiţii spirituale… Pe scurt: ne ajută „indirect de direct” să ajungem „acasa sufletului” nostru.

Analogic vorbind corpul nostru se aseamănă cu o centrală electrică. Nu o conştientizăm, e undeva departe în fundal, dar beneficiem din plin de confortul şi de energia electrică furnizată de ea, iar ea, centrala, funcţionează aproape de sine stătător… Cel mai adesea uităm că această centrală există, în fond becurile se aprind, priza funcţionează, televizorul, frigiderul de asemenea, etc… Doar facturile sunt cele care ne reamintesc că ea există, bombănim că factura e cam mare… Sau când se defectează ne inflamăm … la propriu.

Şi acesta e punctul de plecare a înţelegerii misiunii corpului nostru ca ajutor, ca sprijin, ca susţinător tacit al misiunii sufletului nostru. Pentru că degeaba mintea mea e puternică iar sufletul meu e trezit, dacă suportul fizic, vehiculul care susţine aceste structuri esenţiale, este şubred şi bolnav: riscul e ca misiunea sufletului meu să se irosească tocmai pentru că nu are suportul acestui instrument.

Intuim astfel că prima rezonanţă cu care intră  corpului nostru în acordaj este cea cu planeta pe care locuim. Vitalitatea, stabilitatea, forţa, sănătatea  corpului nostru sunt energii din acest pământ extrase, iar aspectele cele mai palpabile care ne pun în rezonanţă cu aceste stări, sau energii, sunt date de alimentele pe care le ingerăm, de apa pe care o bem şi nu în ultimul rând de aerul pe care îl respirăm. Evident şi  plimbarea planetei noastre prin univers ne influenţează: astfel asimilăm căldura şi lumina Soarelui şi de asemenea toate modificările anotimpurilor care se succed în existenţa noastră… dar aceste aspecte nu pot fi influenţate de noi, ci doar le constatăm pe propria noastră piele…

Şi aici înţelegem de ce e atât de importantă o alimentaţie sănătoasă, o apă curată şi un aer curat: ne furnizeză energia menţinerii în armonie sau în acordaj cu rezonanţele sănătăţii. Evident factura către centrala mai sus amintită e mare!!! Merită însă plata acestei facturi? Cu siguranţă DA!!! Şi nu avem nici o scuză să nu plătim această factură, nici măcar cea a nivelului de trai! Discernământul, cumpătarea, întoarcerea la simplitate şi bun simţ, curajul de a alege şi de a spune DA sau NU în conformitate cu liberul nostru arbitru, luarea de atitudini corecte faţă de tot ce ne înconjoară, etc… pot să ne ajute la plata acestei facturi. Dar aceste rezonanţe, pentru că rezonanţe sunt, ţin de mintea şi sufletul nostru şi de cum folosim aceste două ingrediente care fac să merite … existenţa corpului nostru!

Ce se întâmplă atunci când  corpul nostru se calează cu rezonanţele energiilor joase? Răspunsul poate fi simplu, dar…!

Poate că e timpul să înţelegem că ne îmbolnăvim menţinând rezonanţe joase în corpul nostru aşa cum sunt cele date de alimentele proaste, fără valoare nutritivă, cel mai adesea „îndopate” cu chimicale şi pesticide…, sau cele preluate din apele poluate sau din aerul încărcat de noxe,… la care adăugăm otrăvurile aduse cu voie şi fără voie în noi… Îmbuibarea, sedentarismul şi le… şi inerţia- sună mai elegant – sunt   însoţite şi ele de pierderea capacităţilor vitale tocmai prin nefolosirea optimă a acestora…, iar exemplele de rezonanţe joase pot continua cu uşurinţă. „Civilizaţia” actuală pare să ne refuze dreptul de a fi în rezonanţe înalte. Uneori e mai uşor să rezonăm pasiv cu lamentările atitudinii ovine de genul „şi ce-ai vrea să facem, suntem atât de mulţi pe planeta asta… şi nimeni nu face nimic să îndrepte lucrurile astea nedrepte… iar Dumnezeu ce face?… Ne-a uitat… şi e nedrept…!!!”

Cel mai greu e însă să luăm atitudine şi să ne manifestăm liberul nostru arbitru în alegerile noastre…  Şi da!!! repet „Discernământul, cumpătarea, întoarcerea la simplitate şi bun simţ, curajul de a alege şi de a spune DA sau NU în conformitate cu liberul nostru arbitru, luarea de atitudini corecte faţă de tot ce ne înconjoară, etc… pot să ne ajute la plata acestei facturi.” Deşi asta e altă poveste cred că e timpul să înţelegem că menţinerea unei stări de sănătate ţine de alegerea noastră şi nu de ce ne bagă unii sau alţii „sub nas”! Şi eu cred că aceste deziderate nu sunt greu de atins pentru a readuce corpul nostru într-o rezonanţă sănătoasă! Culmea e că, chiar şi atunci când în noi se manifestă boala, întoarcerea spre rezonanţele benefice amintite mai sus poate readuce sănătatea în corp nostru.

Dar aspectele acestea legate de cum să accesăm rezonanţe elevate pentru corpul nostru pornind de la alimentaţie şi ajungând la tehnici de dinamizare a corpului,  vor fi abordate pe masură ce acest blog se va dezvolta, în capitolele despre nutriţie şi despre diversele tehnici care permit menţinerea unei stări bune de sănătate în corpul nostru.

Revenind la punctul iniţial al acestor expuneri, terapiile mele permit punerea în rezonanţă a corpului cu energiile sănătăţii. Din descrierea făcută fiecărei terapii, puteţi intui cum fenomenul de rezonanţă se manifestă în structurile corpului, reactivând, de ce nu, rezonanţe benefice, pe care cândva le-am manifestat în fiinţa noastră. Şi mă refer aici la Terapia BOWEN, CanioSacrală şi Quantum Touch care pun fiinţa noastră în rezonanţă cu starea de optim memorată, avută cândva, pornind însă chiar de la structura fizică a corpului nostru.

Reamintirea şi trăirea unei amintiri poate fi la fel de intensă ca şi evenimentul care a provocat trăirea, iar corpul nostru, contrar aşteptărilor noastre, memorează fidel fiecare stare pe care o are la un moment dat, inclusiv starea cea mai bună avută cândva. Şi e tot o punere în rezonanţă a noastră cei de acum, cu cei care am fost cândva. Iar dacă acum suntem bolnavi, cândva am fost şi sănătoşi, iar punerea în rezonanţă cu acel cândva, e tot o punere în rezonanţă cu o energie a stării de bine avută cândva… Iar corpul şi creierul nostru ştiu să facă asta , chiar şi fără aportul minţii!!! De ce  e aşa? Pentru că suntem perfect construiţi… După chipul şi asemănarea Divinităţii!!!

Şi cred că sunt în punctul în care nimeni nu mai înţelege nimic!!! Dar…

Poate prea filozofic prezentat rolul corpului nostru, dar să ne reamintim că el, corpul, aduce doar o parte a rezonanţelor cu care fiinţa nostră vine în contact. Şi uneori nu e suficient pentru a ne recupera starea de sănătate globală. Să nu uităm de mintea noastră şi de sufletul nostru, celelalte două componente care întregesc rezonanţele de care are nevoie fiinţa noastra ca întreg. În finalul povestirii despre rezonanţă, când vom şti deja şi câte ceva despre  sufletul şi mintea noastră, vom trage concluziile de rigoare.

Şi e timpul să ne ocupăm de minte… în partea a patra!!!

Citeşte şi: Despre REZONANŢĂ (prima parte) , Despre REZONANŢĂ ( partea a doua)

Acest articol a fost publicat în diverse și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Despre REZONANŢĂ (partea a treia)

  1. Judit zice:

    Foarte fain tot „serialul”
    ! Stiintific, clar, cu exemple din viata cu zi cu zi… 🙂 Felicitari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s